RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norsk ambassadørbolig avlyttet

Foto: Ole Walberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Statsminister Ariel Sharon visste alle detaljer om et hemmelig møte hjemme hos Norges ambassadør i Israel, Mona Juul.

Under en debatt i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, var det Ariel Sharon selv om avslørte den mulige avlyttingen av Mona Juuls bolig nord for Tel Aviv.

Sharon kom med harde utfall mot opposisjonslederen Shimon Peres, fordi han angivelig skal ha hatt hemmelige møter med den palestinske statsministeren Ahmed Qurie, skriver VG.

På møtet skal Qurie, forhandlingsminster Saeb Erekat ha møtt FNs spesialutsending Terje Rød Larsen og Shimon Peres og to av hans rådgivere.

Beskrev i detalj
For å bevise at møtet hadde funnet sted, beskrev Sharon det som hadde skjedd i detalj under et møte i den norske ambassadørboligen. Opposisjonspolitikerne i Knesset ble rasende og anklaget Sharon for å ha brukt overvåkningstjenesten til å avlytte sine politiske motstandere i Israel.

- Hvordan vet du alt dette? Ble møtet avlyttet? Ropte Yossi Sarid fra venstrepartiet Meretz.

- Utenkelig
Sharon svarte med å si at han hadde fått informasjon av en som var til stede på møtet, men klarte ikke overbevise kritikerne.

- Det er utenkelig at statsministeren i et demokratisk regime vil bruke etterretningsinformasjon til å hjelpe ham politisk og til å skape et inntrykk av at alle møter med de palestinske myndighetene er ulovlige, raste Peres ifølge Jerusalem Post.

Sharon på sin side er rasende over at den palestinske statsministeren Ahmed Qurie ikke har tid til å møte ham, men likevel finner tid til å møte politikere på Israels venstreside.

- Bør ikke bety noe
Pressetalsmann i det norske utenriksdepartementet Karsten Klepsvik vil ikke umiddelbart konkludere med at den norske ambassadørboligen er blitt avlyttet.

- Det er mulig å se hvem som går inn og ut av residensen. Det er jo et enormt sikkerhetsoppbud i Israel. Derfor bør ikke dette bety noe, sier Klepsvik til VG.

Tidligere norske ambassadører i Tel Aviv har sagt at de tar for gitt at boligen i Herzliya er overvåket.

. Men jeg må da få lov til å si det jeg vil i mitt eget hus, sa en norsk ambassadør for noen år siden, mens han kikket etter mikrofoner oppe i taket, skriver NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere