- Norsk ISAF-kjøretøy angrepet

Foto: (Reuters/Scanpix)

Minst to soldater fra den internasjonale ISAF-styrken i Afghanistan ble såret da det som kan ha vært et norsk kjøretøy ble utsatt for et rakettangrep søndag, ifølge en talskvinne.

23.05.04 22:09

Ifølge en afghansk polititjenestemann, som ba om ikke å bli navngitt, tilhører kjøretøyet som ble angrepet den norske ISAF-kontingenten, men dette er ikke bekreftet fra andre kilder.

- Vi vet at det ble avfyrt tre raketter. Det ser ut til at det dreier seg om rakettdrevne granater, og vi vet at et ISAF-kjøretøy ble rammet, sier major Rita LePage, som er talskvinne for ISAF-styrkene.

ISAF-kjøretøyet skal ha vært på vei tilbake til basen da det ble angrepet i Jalalabad-gaten øst for Kabul.

- Alvorlig såret
Foreløpige meldinger tyder på at minst to soldater fra styrken ble såret i angrepet, men nasjonaliteten deres er foreløpig ikke kjent, ifølge LePage.

Den afghanske politimannen opplyser at én person skal være alvorlig såret.

Eksplosjonen skjedde i nærheten av et av de største FN-anleggene i Kabul og dessuten nær området hvor ISAF har sine baser.

Omkring 230 nordmenn tjenestegjør i ISAF-styrken i Afghanistan.

Bedre sikkerhet
Sikkerheten i Kabul har blitt merkbart bedre etter at den internasjonale styrken ble utplassert i landet etter at talibanregimet ble fjernet fra makten høsten 2001. ISAF har likevel stadig vært utsatt for angrep, og i januar ble to ulike kolonner utsatt for selvmordsangrep to dager etter hverandre. Talibansympatisører hevdet de sto bak angrepene, hvor en britisk soldat, en canadisk soldat og en sivil person ble drept.

Fire tyske soldater ble dessuten drept under et selvmordsangrep mot ISAF-soldater i juni 2003.

Totalt tjenestegjør 6.500 soldater i den NATO-ledede ISAF-styrken, som opererer i og i området rundt Afghanistans hovedstad Kabul.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.