*Nettavisen* Nyheter.

- Norsk kvinne (44) døde av «voldtektsdop» i Los Angeles

13.07.15 23:55

En 44 år gammel norsk kvinne er død etter angivelig å ha fått i seg en overdose GHB, melder den amerikanske TV-stasjonen Fox 11.

Politiet i Los Angeles etterforsker nå hendelsen.

Kvinnen, og en annen norsk kvinne på 25, skal ha vært på en hjemmefest i Venice Beach fredag kveld, sammen med to menn de nettopp skal ha møtt.

- Da brannvesenet kom ut dit, fant de tre personer som hadde fått i seg et rusmiddel. De ble fraktet til lokale sykehus. Desverre døde ett av ofrene på sykehuset, sier løytnant i Los Angeles-politiet, John Radtke til Fox 11.

GHB - gammahydroksybutyrat - også kalt «voldtektsdop», er et svært farlig stoff, og det er liten forskjell mellom doser som gir rus og doser som fører til bevisstløshet og død, ifølger Folkehelseinstituttet.

Nødsentralen fikk melding om overdosene klokken 04:46 natt til lørdag. Ambulansepersonell rykket ut til stedet og klarte og få puls på en mann, og den norske 25-åringen. Den norske 44-åringen ble hastet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

- Det ser ut til at alle har brukt dette stoffet frivillig, sier Radtke til Fox 11. Ingen er pågrepet eller siktet i saken.

Ifølge politiet er tilstanden til mannen og den norske 25-åringen stabil, men sier det var nære på for begge.

Nettavisen har vært i kontakt med Utenriksdepartementet sent mandag kveld, men de er foreløpig ikke kjent med hendelsen. Departementet jobber nå med å få informasjon om hendelsen.

Saken oppdateres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag