RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Reuters/Eliana Aponte)

- Norsk nakenhet inspirerte samba

Som de nakne skulpturene til Vigeland, skriver brasiliansk presse om sambadanserne som tok sølv under årets karneval i Rio de Janeiro. Se bilder her.

Sambaskolen Unidos da Tijuca var outsideren som tok andreplassen under karnevalsopptogene i Rio de Janeiro forrige helg.

Paulo Barros er hjernen bak opptoget, og han er blitt roset opp i skyene etter triumfen.

Da sølvet var sikret, begynte pressen å grave i hvor Barros har hentet de geniale ideene sine fra. Moderne forskning og drømmer var fellesnevnere i opptoget, og temaene gikk igjen både i kostymer, musikk og dans.

DNA-monolitt
Og midt i paraden var det selveste Monolitten som var trumfkortet.

127 personer med sølvmaling på de halvnakne kroppene sine skulle forestille DNA-molekylet.

«Kunstelskere kjente den igjen og dette minnet mye om skulpturen i et fjernt land, i sentrum av Vigelandsparken i Oslo. Er det her Barros har funnet inspirasjon?» spør brasilianske aviser.

Verden rundt
Det er bare noen få år siden Paulo Barros fant ut at det var karneval han ville jobbe med.

I mange år jobbet Barros som flyvert, og han har reist verden på kryss og tvers. Men etter 14 år hadde han hentet nok impulser ute i den store verden. Om han også har beundret Vigelands skulpturer i Oslo, vites ikke, men brasiliansk presse er altså sikker i sin sak.

- Jeg ville gjøre noe nytt, noe som gjorde inntrykk på folk. Jeg vil bort fra fjær og paljetter, sier Barros selv på sambaskolens hjemmesider.

Neste år blir det også skandinaviske innslag i det berømte karnevalet i Rio de Janeiro. I 2005 skal sambaskolen Imperatriz Leopoldinense bruke eventyrene til H. C. Andersen som tema for sin samba.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere