*Nettavisen* Nyheter.

- Norske misjonærer stanset i Kongo

12 nordmenn og 70 barnehjemsbarn på vei til å drive evangelisering i Maisiområdet ble tirsdag tvunget til å snu.

21.11.06 10:54

Det skriver menigheten «Troens bevis» i en pressemelding.

Gruppen, ledet av Rune Edvardsen, var på vei til en menighet i Masisi da de skal ha blitt stanset av opprørsoldater. Ifølge pressemeldingen opplevde misjonærene situasjonen som truende.

-Alt står bra til, men vi har valgt å snu på grunn av soldatenes aggressive og truende oppførsel, sier Helge Flatøy, lærer ved misjonsskolen i Sarons Dal, på mobil telefon tirsdag ettermiddag, ifølge menighetens nettsted.

Misjonærene hadde passert flere veisperringer da de truende soldatene blokkerte veien.

-De fortalte at de ikke hadde blitt betalt siden januar. Soldatene tilhører opprørslederen Akanya, og vi vender nå tilbake til Goma, sier Flatøy.

Stemningen er spent i Kongo etter presidentvalget i forrige uke. Den tidligere opprørslederen som tapte valget har gått til retten med anklager om valgfusk. Dette kan likevel være et positivt tegn på at han ikke vil ty til vold og skyve landet ut i kaos på nytt, melder AP.

Jean-Pierre Bemba har uttalt at han vil bruke «alle lovlige metoder for å sikre at folkets vilje blir respektert.» Bemba regjerte sitt eget private lille rike nord i Kongo i løpet av borgerkrigen mellom 1998 og 2002. Han var en av de fire visepresidentene i overgangsregjeringen som var resultat av fredsavtalen i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.