RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norske offiserer deltok i smugling av Skahs barn

Foto: RAFAEL MARCHANTE (Reuters)
Sist oppdatert:
To norske spesialsoldater hjalp til med å smugle Khalid Skahs barn ut av Marokko.

Rabat (NTB): De to offiserene, som er tilknyttet Marinejegerkommandoen, skal ha deltatt i den private aksjonen på oppdrag fra Skahs norske ekskone Anne Cecilie Hopstock, skriver VG.

Spesialsoldatene ble hyret inn til jobben av en tidligere politimann som organiserte flukten fra det nordafrikanske landet, skriver VG, som skal ha fått opplysningene bekreftet fra flere uavhengige kilder.

Iverksatt gransking
- I forbindelse med at det er fremsatt påstander om at norsk militærpersonell er involvert i saken, så har Forsvaret iverksatt en intern gransking, opplyser pressetalsmann for Forsvarssjefen, Christian Øverli, til Nettavisen.

Oberst Petter Lindqvist i kommunikasjonsenheten i Forsvarsdepartementet sier til VG at de vil se svært alvorlig på saken dersom det avdekkes at det er forekommet brudd på de krav som stilles til personellet i Forsvarets spesialavdelinger.

De to barna ble tatt med ut av Marokko i slutten av juli i fjor, etter å ha søkt tilflukt i den norske ambassaden i Rabat.

Hopstock hadde da i to år jobbet for å få barna sine tilbake til Norge.

Tiltalt for grove trusler
Den tidligere OL-mesteren Skah var i Norge tiltalt for grove trusler og vold mot ekskona og barna. Men de to barna, som både har norsk og marokkansk statsborgerskap, bodde sammen med Skah i Marokko. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere