*Nettavisen* Nyheter.

- Norske turister ikke skremt

Ingen av de norske turistene ved MyTravels reisemål i Sørøst-Asia skremmes av nye jordskjelv og tre meter høye tsunamibølger.

29.03.05 13:20

Det forteller administrerende direktør Gunnar Grosvold i MyTravel til TV 2 Nettavisen. Han har i underkant av 500 gjester i Thailand og et 30-talls på Mauritius.

- Ingen av gjestene har ytret ønske om å få reise hjem. Vi har hatt informasjonsmøte med gjestene og samlet dem dersom de hadde behov for å snakke sammen på kvelden. Etter en rolig natt er det nå vanlig feriehverdag der nede, sier Grosvold til TV 2 Nettavisen.

Tilløp til panikk
Bilder av panikkslagne thailendere og indonesiere preget nyhetsbildet mandag kveld, etter at et undersjøisk jordskjelv på 8,7 på Richters skala rystet kysten av Indonesia mandag kveld. Tsunamivarsel ble sendt ut og innbyggere og turister i Thailand, Indonesia og Sri Lanka måtte evakueres fra lavtliggende områder.

Skjelvets episenter lå rundt 20 mil nordvest for Sumatra og skjelvet skjedde ved 18-tiden norsk tid mandag. Dette er svært nær episenteret for jordskjelvet som 2. juledag utløste flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia.

På Phuket i Thailand ble mennesker nær stranden bedt om å evakuere til høyereliggende områder. Det skal ha vært tilløp til panikk.

- Ingen av våre turister måtte evakueres. Vi har så langt ikke tatt i bruk hotellene i strandsonen etter tsunamien 2. juledag, sier Grosvold i MyTravel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Noen avbestillinger
Til tross for flere jordskjelv og tsunamibølge på tre meter, har ingen norske turister tatt skrekken.

- Vi har ikke fått en eneste avbestilling til området. Vi har en 14-dagers avgang på torsdag og en 1-ukes avgang neste uke. Etter dette er vintersesongen over og vi har ikke nye reiser før i november, forteller Grosvold til TV 2 Nettavisen.

Han ser frem til neste sesong, med gode bestillingstall.

- Vi så nå at systemet fungerer bra, både fra turoperatørenes side og myndighetenes side. Det er betryggende, sier lederen for MyTravel.

Men i Star Tour er ikke stemningen like godt. Informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour sier til P4 at de har mottatt avbestillinger fra fem-seks reisende i løpet av tirsdag formiddag.

- Vi har fått noen henvendelser, men det har ikke vært noen telefonstorm. Det er en del som lurer på siste nytt fra området, sier Petersson til P4 Nyhetene.

Star Tour måtte evakuere fire av sine hoteller natt til tirsdag (lokal tid). Gjestene er nå tilbake på hotellene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.