Gå til sidens hovedinnhold

- Nullsex-linjen dreper

Å tro at seksuell avholdenhet hjelper mot hiv/aids-epidemien, er farlig, mener utviklingsminister Erik Solheim.

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): I Stortingets spørretime onsdag ble utviklingsministeren utfordret på hva slags kvinnepolitikk den rødgrønne regjeringen vil føre i forhold til Bondevik-regjeringen overfor utviklingsland.

Erik Solheim pekte på at ett av områdene Stoltenberg-regjeringen har endret fokus, er spørsmålet om hvordan hiv/aids-epidemien kan bremses. Solheim advarte mot å tro at seksuell avholdenhet er veien å gå.

- Jeg har ikke noe i mot at folk er avholdne, men med vårt kjennskap til den menneskelige natur tror jeg ikke dette er en farbar vei, sa Solheim.

Han mener for stort fokus på seksuell avholdenhet er farlig.

- Budskapet om seksuell avholdenhet dreper mennesker. Folk er ikke i stand til leve på denne måten, mener Solheim.

Partivenner
I spørretimen ble Solheim også utfordret på sitt utsagn før jul om at regjeringen ønsker å øke samarbeidet med venstreorienterte regimer i Latin-Amerika.

- Vi regjeringen overføre penger fra fattige land i Afrika til Stoltenberg-regjeringens partivenner i Sør-Amerika? ville Høyres Finn Martin Valdersnes vite.

- Vi trenger ikke ta noe fra Afrika for å hjelpe land i latinamerikanske regimer. Vi kan hjelpe dem til å utvikle fornuftige metoder for å fordele oljeinntekter og utvikle velferdsmodeller, svarte Solheim.

- Vi vil forholde oss skikkelig til myndighetene i disse landene uansett hvilken politisk farge de har. Men det er ikke ute betydning dersom regjeringer kommer til makten med løfter om å hjelpe alle opp fra fattigdom, fortsatte han.

Sri Lanka
Erik Solheim brukte også anledningen til å advare mot for store forhåpninger foran besøket til Sri Lanka til uka.

- Situasjonen er veldig alvorlig, med en dramatisk økning i voldsbruken, sier han til TV 2 Nettavisen.

TIl helgen reiser Solheim til Sri Lanka for blant annet å møte president Mahinda Rajapakse og tamiltigrenes leder Velupillai Prabhakaran.

- Det avgjørende nå er å få Prabhakaran og Rajapakse til å sette seg ned sammen og få stabilisert våpenhvilen. De holder Sri Lankas skjebne i sine hender, fortsetter han.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget