RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ny beskjed fra bin Laden

Sist oppdatert:
Terroristlederen Osama bin Laden kommer til gi lyd fra seg snart.

Ifølge nyhetsbyrået AP kommer al-Qaidas medieavdeling As-Sahab snart til å publisere en ny melding fra Osama bin Laden.

«Om ikke lenge, dersom Gud tillater det og måtte Gud beskytte ham, vil sjeik Osama bin Laden komme med en ny beskjed til de europeiske nasjonene», lyder beskjeden som er publisert på det islamistiske nettstedet.

Det er uklart når beskjeden til Osama bin Laden vil bli offentliggjort, og om det dreier seg om en video- eller lydbeskjed.

Al-Qaida-lederen har gitt livstegn fra seg flere ganger det siste året. Sist gang var på et lydopptak for en drøy måned siden. Da manet han til hellig krig mot fredsstyrkene i Darfur.

Bin Laden offentliggjorde også en beskjed tidligere i høst i forbindelse med seksårsmarkeringen av terrorangrepene i Washington D.C. og New York i 2001. Dette var første gang på tre år at terroristlederen publiserte en beskjed, noe som har resultert i rykter om hans død.

Amerikanske etterretningstjenester mener at flere av videobeskjedene til bin Laden er forholdsvis ferske. Blant annet så har bin Laden henvist til republikanernes knusende nederlag under kongressvalget i fjor.

I andre beskjeder fra terrorlederen har han oppfordret muslimer til å krige mot den pakistanske presidenten Pervez Musharraf. Bin Laden stiller seg kritisk til at Pakistan kjemper side om side med USA i krigen mot terror.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere