RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nye DNA-bevis peker mot Kate

Sist oppdatert:
De nye rettsmedisinske undersøkelsene av DNA-prøvene skal angivelig kunne underbygge politiets teori.

Det britiske politiet i Leicestershire har overlevert de nye testresultatene fra Birmingham til det portugisiske politiet.

De nye resultatene skal kunne påvise at Madeleines blod ble funnet i leiligheten der hun forsvant. I tillegg bekrefter analysene at DNA-spor i leiebilen stammer fra Madeleines hår og kroppsvæske, opplyser en anonym kilde tilknyttet det portugisiske politiet.

Kilden opplyser at volumet med DNA-funnene er så omfattende at det umulig kunne blitt overført via Madeleines leker eller klær, eller noen av foreldrenes eiendeler, melder Daily Mail.

Videre skal de nye resultatene utelukke at noen andre kan ha vært involvert i saken. De nye resultatene skal ifølge kilden støtte teorien om at liket til Madeleine ble fraktet i foreldrenes leiebil.

Drept ved et uhell
En av politiets teorier er at Kate McCann drept Madeleine ved et uhell og skjulte liket. Deretter skal hun ha fått hjelp av ektemannen Gerry til å flytte på liket med leiebilen mer enn 25 dager etter at Madeleine forsvant.

Det er foretatt to rettsmedisinske undersøkelser av DNA-sporene som ble funnet i leiligheten og i foreldrenes leiebil. De første resultatene påviste at DNA-sporene antakeligvis stammet fra Madeleine, men venner av McCann-familien hevdet at disse sporene var blitt overført via leker eller klær.

Ingenting å skjule
- Kate og Gerry er fullstendig uskyldige og har ingenting å skjule. Vi har hele tiden stått ved at alt bevismaterialet, som politiet muligens har, kan i sin helhet forklares på en troverdig måte, sa familiens talsmann Clarence Mitchell fredag.

Det portugisiske politiet har ennå ikke kommentert de nye DNA-resultatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere