RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Obama vil ta pengene dine

Sist oppdatert:
Visepresidentkandidat Sarah Palin ble hyllet da hun kritiserte Obama.

Ikke uventet takket Alaska-guvernøren Sarah Palin ja til å nomineres som John McCain og republikanernes visepresidentkandidat natt til torsdag, melder CNN. I sin tale kritiserte hun Demokratenes presidentkandidat Barack Obama flere ganger.

- Obama vil ta mer av pengene dine
- Denne mannen kan holde en hel tale om krigene USA kjemper uten å nevne ordet «seier» én eneste gang utenom når han snakker om sin egen valgkamp, sa Palin om Obama i talen.

Hun undrer hva Obamas plan egentlig er.

- Hva søker han å oppnå etter at han har reddet planeten? Svaret er å gjøre regjeringen større og ta mer av pengene dine, sa hun.

(saken fortsetter under videovinduet)

261472

Palin klarte i natt å overbevise kjernevelgerne i Det republikanske partiet, men det gjenstår å se om hun faktisk appellerer til de uavhengige velgerne og Clinton-tilhengerne.

- Hun fikk jo veldig god mottagelse hos sine egne, men spørsmålet blir om hun klarer å appellere til disse velgerne i midten. Måten hun har utøvd sin makt på i Alaska er jo ganske smålig, så det er ikke så sikkert at dette blir så godt mottatt av de uavhengige velgerne, sier USA-ekspert og professor ved Universitetet i Oslo, Ole Moen, til Nettavisen.

- Jeg har vondt for å tro at hun vil appellere til Clinton-tilhengerne fordi det kommer frem at hun er en motstander av abort, og samtidig har det kommet frem at hun har uttalt at hun mener global oppvarming er en myte. Hvis de ønsker å være hevngjerrig overfor Obama, så kan de stemme på henne, men hvis de tar politiske saker på alvor, så tror jeg ikke de vil stemme på henne. Men skal kan aldri si aldri, sier Moen.

Les mer her: Palin kritiserer Obama

Kritiserer Obamas erfaring
Tidligere natt til torsdag ble utdrag fra Palins tale frigitt.

Det ble da klart at Palin kritiserte Obamas erfaring. Hun gjentok det samme under talen.

- Jeg regner med at min jobb som borgermester tilsvarer noe av det samme som Obamas jobb var, bortsett fra at en borgermester har virkelig ansvar, sa visepresidentkandidaten.

Obama begynte sin karriere som organisator i lokalpolitikken, mens Palin var borgermester i den lille byen Wasilla, før hun ble guvernør i Alaska for to år siden.

Palin var også uoriginal nok til å beskrive Obama som en elitist som ikke når ned til folket.

- Hun gikk til angrep på Obama og kalte ham en elitist. Men dette er et gammelt argument som har blitt brukt av både Clinton og McCain. Det er litt ironisk når alle andre bruker det uttrykket fordi han kommer jo fra langt dårligere kår enn dem, sier Moen.

261470

Til stor jubel fortalte Palin om sine ambisjoner.

- Jeg skal ikke til Washington med mål om å tilfredsstille media. Jeg skal dit for å tjene innbyggerne i dette landet, sa hun.

Pitbull med leppestift
Palin fremstilte seg selv som litt av en tøffing da hun spurte forsamlingen i St.Paul hva som er forskjellen på en hockeymamma og en pitbull.

- Leppestift, svarte hun og henviste til seg selv.

Men Obamas visepresidentkandidat Joe Biden er nok hakket tøffere når det gjelder politisk erfaring både innenriks og utenriks.

Likevel vil han nok slite i debattene mot «pitbullen», tror professor Moen.

- Biden er kjent for å være ganske røff i kantene, og han skal få problemer med henne fordi hun er kvinne. Dette er kanskje det verste han kunne fått som en motstander i debatter. Selv om han kan avsløre henne som uvitende i debatter, så kan han ikke angripe henne på samme måte han ville kunne angripe andre tungvektere, sier Moen.

Gravid datter
Palin har etter utnevnelsen i forrige uke måttet tåle mye oppmerksomhet. Spesielt etter at det ble kjent at den konservative 44-åringens 17 år gamle datter er gravid. Palin er en sterk motstander av selvbestemt abort, og er i mot sex utenfor ekteskapet.

Datteren skal beholde barnet, og gifte seg med kjæresten (18).

Les mer: Datteren (17) er gravid

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere