RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Obama ville vunnet mot McCain

Sist oppdatert:
Obama er demokratenes beste våpen mot krigsveteranen McCain, ifølge en meningsmåling.

Demokraten Barack Obama ville vunnet en knapp seier mot republikaneren John McCain om amerikanerne hadde gått til presidentvalg i dag.

Det viser en fersk meningsmåling som Associated Press har utført etter forrige ukes supertirsdag i nominasjonsvalget i USA.

- Vi sanker velgere som tidligere ikke har gitt Demokratene en sjanse, mener Obama-medarbeideren, Cornell Belcher.

Obama ville ifølge målingen fått en oppslutning blant velgerne på 48 prosent, mens McCain ville oppnådd 42 prosent av stemmene.

Se video fra Obamas tale(artikkelen fortsetter under)

217153

Hillary på defensiven
Målingen som ble offentliggjort mandag er dårlig nytt for Hillary Clinton. I et oppgjør mot krigsveteranen McCain, ville hun fått 46 prosent. Republikaneren måles til en oppslutning på 45 prosent. Et slikt oppgjør blir sett på som et uavgjortresultat, ifølge nyhetsbyrået.

New York-senatoren har havnet på defensiven de siste dagene. I helga vant Obama fem nominasjonsvalg, selv om Hillary fortsatt har en ørliten ledelse når det gjelder antall delegater.

McCain favoritt
Demokratene Hillary Clinton og Obama har havnet i et nervepirrende tett parløp som kan ta uker og måneder å få avgjort. Obama gjør det bedre enn Hillary både blant menn, minoriteter og moderate velgere, ifølge undersøkelsen.

John McCain er nå soleklar favoritt til å bli republikanernes kandiat, etter at Matt Romney trakk seg. Mike Huckabee sier han ennå ikke gitt opp håpet om at han blir partiets kandidat, selv om han ligger langt bak McCain i nominasjonsvalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere