RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ok, så jeg tok feil

Sist oppdatert:
Hillary Clinton kryper til korset etter å ha påstått at hun ble utsatt for ild fra snikskyttere.

Forrige uke holdt New York-senator Hillary Clinton en tale hvor hun hevdet at hun og datteren Chelsea måtte søke dekning da de ble utsatt for ild fra snikskyttere under et besøk i Bosnia i 1996.

I tillegg påsto hun at en planlagt velkomstseremoni ble avlyst på grunn av den voldsomme skytingen. Men mandag offentliggjorde den amerikanske TV-kanalen CBS et klipp fra det aktuelle besøket som viser at Clinton og datteren ble møtt av en stor velkomstkomité, og snikskytterne glimret med sitt fravær.

Dette medførte at Clinton måtte krype til korset og innrømme at hun tok feil, melder BBC.

Ifølge senator og presidentkandidat Hillary Clinton måtte de løpe for å unngå snikskyttere da de landet i Bosnia i 1996. Tv-bildene viste noe annet.

- Sånt skjer
- Så jeg tok feil. Sånt skjer. Det beviser at jeg er menneskelig, og som dere vet er det en stor åpenbaring for noen, sa Clinton under en tale i Pennsylvania tirsdag.

Hele episoden har blitt en svært pinlig affære for den tidligere førstedamen som har brukt sin tidligere utenrikspolitiske erfaring som sitt viktigste kort mot rivalen Barack Obama.

Overdrevet sin rolle
Obama-leiren mener at den siste episoden er nok et eksempel på at Clinton har overdrevet sin utenrikspolitiske rolle under ektemannens presidenttid på 1990-tallet.

Clinton er i Greensburg i Pennsylvania hvor hun driver valgkamp i forkant av nominasjonsvalget i delstaten 22. april. Mange politiske analytikere mener at Clinton må vinne Pennsylvania med stor margin dersom hun skal ha en reel sjanse mot Obama under folkemøtet i Denver 22. august.

Les også: Hillary bløffet om snikskyttere

Se video fra Bosnia her:

223830

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere