RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ondskapen har landet

Irans president blir møtt med slemme overskrifter og massive demonstrasjoner når han besøker New York mandag.

New York-avisen Daily Express har brukt hele forsiden til å omtale presidentens besøk. Overskriften lyder: Ondskapen har landet.

Denne uken besøker nemlig Irans president Mahmoud Ahmadinejad New York hvor han skal delta i FNs generalforsamling. I tillegg er Ahmadinejad invitert til å tale på New Yorks prestisjeuniversitet Colombia på mandag.

Dette har skapt sterke reaksjoner blant mange New York-borgere som har samlet seg utenfor universitetet. Til tross for kritikken, forsvant billettene til Colombia-foredraget innen en time, melder BBC.

«Hitler-wannabe»
Demonstrantene har plassert seg utenfor universitetet med plakater som bærer slagord som: «Ikke gi hat en plattform» og «Hitler-wannabe». Ahmadinejad har nemlig avvist at Holocaust fant sted og mener det bare er en myte.

Forholdet mellom USA og Iran har den siste tiden vært svært nær bristepunktet. Flere høytstående politikere i USA skal ha hintet om at de er villig til å gå til krig mot Iran på grunn av landets omstridte atomprogram. Men Ahmadinejad hevder at det ikke finnes noen mulighet for krig mellom USA og Iran.

- Det er helt feil å tro at Iran og USA er i ferd med å bevege seg i retning av krig. Hvem er det som sier det? Hvorfor skulle vi hatt ønske om å gå til krig, sa han i et intervju med TV-kanalen CBS forrige uke.

I tillegg avviser han Irans planer om å utvikle atomvåpen.

Nektet adgang til Ground Zero
I forkant av New York-besøket ba Ahmadinejad om tillatelse til å besøke Ground Zero. Men presidenten ble nektet adgang til området på grunn av anleggsarbeid, ifølge den offisielle grunnen.

Les også: Nektes adgang til Ground Zero

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere