*Nettavisen* Nyheter.

- Ondt å vise døende Diana

Channel 4 fikk ingen nye venner etter at de onsdag viste dokumentaren om Dianas død tross appell fra prins William og Harry.

07.06.07 16:15

(SIDE2:) For andre gang gikk prinsene William og Harry ut og sa at de ikke ønsket å se bilder av sin døende mor på TV.

Reaksjonen kom i form av et brev fra deres sekretær der det sto at prinsene ville finne dokumentaren svært opprørende.

LES MER:Ber om å fjerne Diana-bilder

Fokuserte på fotografene
«Diana: The Witnesses in the Tunnel» fokuserte først og fremst på fotografene og de som passerte ulykkesstedet i Paris der Diana og Dodi Al-Fayed og sjåføren Henri Paul lå døende og som tok bilder av dem.

Da det ble klart at Channel 4 ville vise dokumentaren som blant annet inneholdt et bilde der prinsessen fikk oksygen av en lege, var reaksjonene både fra politikerhold og venner av den avdøde prinsessen sterke. Sist kom altså sønnenes anmodning om å la være og vise bildene.

LES MER:Krever Diana-dokumentar stoppet

Channel 4 har hele tiden sagt at det ikke skulle være mulig å se hvem som var i bilen. Ifølge The Sun var dette riktig, men alle visste jo at det var Diana.

LES MER:- Viser ikke død Diana

Morbid kikkerkultur
TV-titterne tok debatten først og fremst på Channel 4s hjemmesider i Storbritannia etter visningen av programmet klokken 2200 norsk tid i går.

- Channel 4 forveksler «i folkets interesse», med «nysgjerrighet fra folket», skriver en innsender, mens en annen lurer på hvordan i alle dager det kan være i folket interesse å oppfordre til den makabre kikkeren i oss.

- Vi trenger ikke å se det, men vi burde kunne forvente en anstendighet fra TV-selskapene i hva de serverer oss, skriver TV-seeren.

Skam dere!
- Skam dere, sier en annen.

Både rojalister og andre lot sin mening høres. Og overvekten var klar uansett om man var for eller mot monarkiet. Channel 4 hadde ingen grunn til å sende programmet.

En stor andel av debattantene på forumet gir også til kjenne at de er utslitt av at Dianas død stadig vekk skal belyses fra nye sider.

- Det er nok nå. Om man ikke ønsker å vise henne den respekten, så la henne i alle fall være i fred for sønnenes del, skriver en.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.