RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Opprøret i Irak svekket

Sist oppdatert:
Et nylig funnet al-Qaida-dokument viser at opprøret i Irak er sterkt svekket.

Det amerikanske militæret hevder de har funnet et dokument som viser tilstanden til opprøret i Irak, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge hærens ledelse ble dokumentet funnet på en datamaskin under jakten på opprørslederen Abu Musab al-Zarqawi, som døde 7. juni.

I al-Qaida-dokumentet står det at opprøret i Irak er svekket av en økning i irakiske sikkerhetsstyrker, omfattende arrestasjoner, beslaglegginger av våpen, og sperring av pengekanaler.

Oversettelsen av dokumentet er utført av den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Mouwafak al-Rubaie i Irak.

Ifølge dokumentet er den beste måten å overvinne dagens bleke situasjon på å trekke USA inn i konflikt med et annet land eller gruppe.

I dokumentet blir det foreslått å utføre flere terroristangrep på amerikanske interesser, der skylden kan legges på Iran. Dermed kan terrorgruppen fremprovosere en konflikt mellom USA og Iran.

Terrorekspert Mustafa Alana som jobber på Gulf Research Center i Dubai, tviler på at dokumentet er ekte.

- Jeg lurer på hvorfor opprørerne ville skrevet ned ideene sine. Disse folkene fikk seg en lærepenge tidligere da amerikanske styrker konfiskerte en annen av al-Zarqawis datamaskiner, sier Alana.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere