*Nettavisen* Nyheter.

- Osama bin Laden er tatt

Osama bin Laden holdes i amerikansk varetekt og skal være president George W. Bushs trumfkort i valgkampen. Det hevder advokaten til Saddam Hussein.

04.10.04 12:37

Advokat Giovanni Di Stefano baserer seg på at bin Laden de foregående årene har hørt fra seg i forbindelse med 11. september. I år var det stille, og verden har ikke hørt noe fra bin Laden siden i vår.

- Osama bin Laden er allerede tatt til fange, hevder Di Stefano ifølge Aftonbladet. Han mener bin Laden har vært i amerikansk varetekt i lang tid allerede, og at han skal vises fram i midten av oktober. Fremvisningen av bin Laden skal ifølge advokaten være trumfkortet som skal sikre president George W. Bush gjenvalg.

Terroreksperten Magnus Ranstorp mener det er ønsketenkning å tro at bin Laden er tatt.

- Muligheten er selvsagt til stede, selv om det er ganske fantasifullt. Men skulle det være slik, er nok Saddam Husseins advokat en av de siste som vet det, sier Ranstorp, som jobber som professor ved Senter for studier av terrorisme og politisk vold ved St. Andrews-universitetet i Skottland.

USAs tidligere utenriksminister Madeleine Albright sier til ABC at det ville være skandaløst om ryktet skulle vise seg å være sant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.