RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Osama ville angripe London

Sist oppdatert:
Toppterroristen Osama bin Laden planla angrep mot Londons hovedflyplass Heathrow kort tid etter angrepene mot USA 11. september 2001.

- Jeg får vel si at jeg slurvet med jobben min, sa al-Qaidas operasjonssjef Khalid Sheikh Mohammed, ifølge den velinformerte britiske søndagsavisen Sunday Times.

Han skal ha fått oppdraget med å forberede angrepet mot London. Folk fra al-Qaida skal ha vært på rekognosering på Heathrow, men lenger kom ikke gruppen med prosjektet.

- Osama erklærte at Storbritannias statsminister Tony Blair var vår hovedfiende og at London var vårt viktigste mål. Men på den tiden hersket det stor forvirring i organisasjonen, fortsatte Mohammed.

Han ble arrestert i Rawalpindi i Pakistan i mars i fjor.

I avhør som Sunday Times har fått se utskrifter av, skal han ha sagt at han drøftet Heathrow-planene med Osama bin Laden i Afghanistans hovedstad Kabul få dager etter 11. september 2001.

I februar i fjor utplasserte britene soldater rundt Heathrow, en av verdens travleste flyplasser, i frykt for at al-Qaida skulle forsøke å skyte ned et passasjerfly under avgang. I januar og februar i år ble en rekke avganger fra flyplassen avlyst på grunn av terrorfrykt.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere