RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oslo-ambassaden må flyttes

(Foto: Ole Peder Giæver/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Angrepet i Aten viser at den amerikanske ambassaden i Oslo må flyttes til et sikrere sted, mener USA-ambassadør Benson K. Whitney.

i en kommentar til Nettavisen fordømmer USAs Oslo-ambassadør Benson K. Whitney angrepet fredag mot den amerikanske ambassaden i Aten.

- Vi fordømmer dette angrepet, som trolig var et terrorangrep, sier han til Nettavisen.

Fredag eksploderte en rakettdrevet granat på den amerikanske ambassaden i Aten. Granaten eksploderte på toalettet til ambassadøren. Ingen ble skadd i angrepet, men vinduer i flere nærliggende bygninger fikk vinduer blåst ut.

Beskyttelse
- Amerikanske diplomater og kollegene deres fra vertslandene er dessverre hovedmål for ekstremister, og mange av dem har gitt sine liv for å beskytte friheten, skriver Whitney i en epost.

Ambassaden i Oslo vurderer hele tida sikkkerhetstiltakene ved ambassaden, fortsetter han.

- Vi vil ta hensyn til denne episoden også. Sikkerheten til norske, amerikanske og andre ansatte ved ambassaden har vår høyeste prioritet. Vi stoler på at norske myndigheter evne til å beskytt oss, og er takknemmelige for deres fulle støtte, skriver han.

Flytting
Ambassadør Whitney mener angrepet i Aten aktualiserer flyttingen av den amerikanske ambassaden fra Henrik Ibsens gate til Huseby i Oslo.

- Angrepet viser hvor viktig det er å flytte ambassaden til et sikrere sted. Det vil være en fordel både for amerikanere ved ambassaden og for Oslos innbyggere. Vårt mål er ikke å flytte trusselen, men å fjerne den ved å bygge en ambassade på et tryggere område, mener Whitney.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere