Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Oslo-ambassaden må flyttes

Foto: (Foto: Ole Peder Giæver/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Angrepet i Aten viser at den amerikanske ambassaden i Oslo må flyttes til et sikrere sted, mener USA-ambassadør Benson K. Whitney.

i en kommentar til Nettavisen fordømmer USAs Oslo-ambassadør Benson K. Whitney angrepet fredag mot den amerikanske ambassaden i Aten.

- Vi fordømmer dette angrepet, som trolig var et terrorangrep, sier han til Nettavisen.

Fredag eksploderte en rakettdrevet granat på den amerikanske ambassaden i Aten. Granaten eksploderte på toalettet til ambassadøren. Ingen ble skadd i angrepet, men vinduer i flere nærliggende bygninger fikk vinduer blåst ut.

Beskyttelse
- Amerikanske diplomater og kollegene deres fra vertslandene er dessverre hovedmål for ekstremister, og mange av dem har gitt sine liv for å beskytte friheten, skriver Whitney i en epost.

Ambassaden i Oslo vurderer hele tida sikkkerhetstiltakene ved ambassaden, fortsetter han.

- Vi vil ta hensyn til denne episoden også. Sikkerheten til norske, amerikanske og andre ansatte ved ambassaden har vår høyeste prioritet. Vi stoler på at norske myndigheter evne til å beskytt oss, og er takknemmelige for deres fulle støtte, skriver han.

Flytting
Ambassadør Whitney mener angrepet i Aten aktualiserer flyttingen av den amerikanske ambassaden fra Henrik Ibsens gate til Huseby i Oslo.

- Angrepet viser hvor viktig det er å flytte ambassaden til et sikrere sted. Det vil være en fordel både for amerikanere ved ambassaden og for Oslos innbyggere. Vårt mål er ikke å flytte trusselen, men å fjerne den ved å bygge en ambassade på et tryggere område, mener Whitney.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!