*Nettavisen* Nyheter.

- Over 200 terrorister går løs

En tidligere polititopp mener at så mange som 200 al-Qaida-terrorister er operative i Storbritannia og kan slå til når som helst.

06.03.05 15:29

Sir John Stevens, som tidligere i år gikk av som politisjef i London, advarer mot terrortrusselen i Storbritannia.

Han mener regjeringen i Storbritannia må presse gjennom sin kontroversielle antiterror-lov så fort som mulig. Det kommer frem i en artikkel Stevens har skrevet i avisen News of the World.

Gest til al-Qaida
- Enhver utsettelse av det nye antiterror-lovverket vil være en gest til al-Qaida. Det finnes allerede mindre celler av militante grupper som er trent av al-Qaida, og de er klar til å slå til i flere byer i Storbritannia, sier Sir John Stevens ifølge Reuters.

Det nye antiterror-lovverket vil gi myndighetene i Storbritannia lov til å holde britiske og utenlandske statsborgere på ubestemt tid uten at de må siktes. I tillegg åpnes det for økt bruk av husarrest.

Haster
- Det er viktig at antiterror-loven blir satt i verk så fort som mulig. Hovedmotstanderne mot denne loven er folk som ikke har forstått alvoret i den grufulle trusselen som terrorismen innebærer. Mens du leser dette, går hundrevis av Osama bin Laden-trente terrorister rundt i britiske gater. De er dedikert til å ofre sine liv for å utføre angrep, og det gjelder også terrorister som er født og oppvokst i Storbrittania, skriver Stevens i News of the World.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.