RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Over 40.000 døde på Sri Lanka

Sist oppdatert:
Tallet på omkomne i Sri Lanka etter flodbølgekatastrofen har passert 40.000 etter at myndighetene og Tamiltigrene har slått sammen sine dødstall, melder CNN. Et titalls nordmenn kan ha befunnet seg på øya.

Talsmenn for Tamiltigrene, som kontrollerer områder nord og øst på Sri Lanka, sier ifølge CNNs korrespondent at omtrent 14.000 mennesker ble drept av monsterbølgene i opprørsområdene. Sammen med tallene fra Sri Lankas myndigheter gjør dette at dødstallet i landet ender på over 40.000, melder nyhetskanalen.

Myndighetene i Sri Lanka sa fredag at antall døde er 28.508, melder Reuters.

Det vil si at 42.508 mennesker er omkommet i landet.

Et titalls nordmenn
TV 2 Nyhetenes journalist Finn-Ove Hågensen sier myndighetene tror et titalls nordmenn de ikke har oversikt over kan ha vært i landet søndag.

- De norske turistene har stort sett reist på egen hånd, derfor er det vanskelig å få oversikt over dem, sier han.

6000 mennesker er savnet i de opprørskontrollerte områdene, og 4832 personer i resten av landet er savnet og sannsynligvis omkommet.

Myndighetene i Sri Lanka opplyser ifølge CNN at 12.482 personer er skadd i områdene som ikke kontrolleres av Tamiltigrene, og nesten 900.000 har mistet hjemmene sine.

Hjelpearbeid går bedre
Hågensen sier hjelpearbeidet på øya går bedre og bedre.

- Det ser nå ut som at det går ut mye mer hjelp til folk enn det har gjort hittil, sier han.

- De mangler selvfølgelig fremdeles mye medisinsk utstyr. Men jeg hørte i dag at pengene strømmer inn til de frivillige organisasjonene, og en mengde frivillige stiller opp for å hjelpe.

Tallet på omkomne etter flodbølgekatastrofen har passert 125.000, og stiger fortsatt. 21 nordmenn er bekreftet døde, mens 462 nordmenn er meldt savnet. Statsminister Kjell Magne Bondevik sa torsdag kveld at håpet nå svinner for å finne flere av de savnede i live.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere