*Nettavisen* Nyheter.

- Pakistan hjelper Taliban

En amerikansk tenketank hevder at pakistanske etterretningsagenter har hjulpet Taliban i krigføringen mot Nato i Afghanistan.

Pakistanske etterretningsagenter skal ha bistått Taliban med militærtrening i treningsleirer i Pakistan, opplyser RAND Corp i en rapport som ble offentliggjort mandag.

RAND Corp hevder også at pakistanske etterretningsfolk og paramilitære styrker har gitt sensitiv informasjon til Taliban om USAs troppebevegelser i det krigsherjede landet Afghanistan, melder nyhetsbyrået AP. I tillegg skal de ha bistått Taliban økonomisk.

Gruppen varsler om ødeleggende langsiktige konsekvenser hvis Talibans tilholdssteder i Pakistan ikke blir tilintetgjort.

Pakistan, som støttet Taliban-regimet i Afghanistan før terrorangrepene i USA 11. september 2001, avviser anklagene om at de hjelper opprørsgruppen.

- Vi avviser at det pakistanske militæret eller etterretningstjenesten bistår med å opprettholde disse tilholdsstedene, sier talsmann for det pakistanske forsvaret, generalmajor Athar Abbas, til nyhetsbyrået AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.