RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP

- Palestinsk avtale gjør fred vanskelig

Sist oppdatert:
Condoleezza Rice sier den nye palestinske samlingsregjeringen gjør det vanskeligere for USA å jobbe for fred.

USAs utenriksminister Condoleeza Rice sier at USA fortsatt støtter palestinernes president Mahmoud Abbas. Samtidig sier hun at hans planer om å regjere sammen med Hamas «kompliserer» den amerikanske innsatsen for fred.

Rice vil derimot ikke bekrefte at amerikanske diplomater har sagt til Abbas at Washington heller ikke vil samarbeide med den nye regjeringen.

– Vi har ikke sendt et brev til president Abbas. Faktisk har vi gitt beskjed om at vi vil vente til regjeringen er dannet før vi tar en avgjørelse om hvordan vi skal forholde oss til den, sa Rice til TV-stasjonen Al Arabiya torsdag kvel.

- Det er for tidlig å snakke om å anerkjenne eller ikke anerkjenne regjeringen. Den er ikke klar enda. Når en regjering er på plass, vil USA ta en avgjørelse, sier hun.

Den amerikanske utenriksministeren skal mandag 19. februar møte palestinernes president Mahmoud Abbas og Israels statsminister Ehud Olmert.

Palestinske kilder sier til CNN at Abbas ble oppringt av viseutenriksminister David Welch, som sa at den nye regjeringens plattform ikke er klar nok når det gjelder anerkjennelse av Israel.

Welch skal også ha sagt at USA ikke vil forholde seg til noen av de nye regjeringsmedlemmene, heller ikke de uavhengige eller de fra Fatah.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere