RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Palme-koder er rutetabell

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En serie koder som ble funnet i Christer Petterssons dagbok, er trolig harmløse rutetabeller, sier flere bussjåfører til avisen Expressen.

I helgen ble det slått stort opp at Christer Petterssons dagbok inneholdt flere mystiske koder. Svensk politi skal ha kontaktet en dansk kodeekspert for å løse kodene. Ifølge avisen kunne kodene ha med drapet på Olof Palme å gjøre.

Men løsningen kan være svært enkel, skriver Expressen mandag. Flere bussjåfører i Stockholm har kontaktet avisen og hevdet at «kodene» kan være harmløse tall brukt for å holde styr på skiftene.

-Tidligere skrev vi ned skjemaene akkurat slik, sier Luis Riveros til Expressen.

Han jobbet som bussjåfør i Stockholm i over 20 år.

En av kodene som ble funnet i dagboka var tallene «3111 578-13».

- 3111 er skiftnummeret, 578 er busslinjen og 13 er nummeret på bussen, sier Luis Rivero.

Ubehagelig
Almanakken som Petterson brukte har trolig tilhørt en bussjåfør. Et av navnene som ble funnet i boka var Torsten Cedervi, som er trykker i Stockholm.

- Det var ubehagelig å se navnet sitt i denne sammenhengen. Men forklaringen er at boka tilhørte en sjåfør som en gang var kunde hos meg, sier han til avisen.

Det framgår av dagboka at sjåføren har brukt Cedervi til flere trykkeoppdrag.

Expressen-journalisten Mikael Hylin sier forklaringen på kodene trolig er riktig, men at Petterson kan ha brukt kodene i boka på andre måter. Det finnes også andre tallserier i almanakken som ikke stemmer med sjåfør-teorien, hevder han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere