RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pappa skjøt ikke mamma

Foto: PRIVAT (Namdalsavisa)
Sist oppdatert:
På telefon fra Nord-Irak skal den fem år gamle datteren til Marita Strøm ha sagt til bestemor at det var en fremmed mann som skjøt mamma.

Det forteller Zaras (5) tante, Tove Strøm Sellæg, til TV 2 Nettavisen. Både bestemor og en annen tante skal ha snakket med jenta som satt i baksetet da moren ble skutt.

- Hun sa at det var en mann som skjøt mamma, ikke pappa. En mann, sier Tove.

De tre døtrene blir tatt vare på av deres kurdiske tante. De skal etter forholdene har det greit. Men ifølge Tove er de innforstått med at de skal hjem til Namsos.

I sjokk
Selv om samtalen med barnebarnet gikk greit, er det tydlig for familien i Namsos at barna er i sjokk. De to eldste jentene satt på i bilen da moren ble drept. Faren er fengslet, siktet for drapet.

Drapet skjedde i en sidegate i Sulaymaniya. Ifølge Jalal var det ingen vitner til drapet, bortsett fra familiens to eldste døtre som satt i baksetet. Politiet har avhørt den fem å gamle datteren to ganger allerede. Under samtalene skal en norsktalende tolk ha vært til stede.

- Hun har ikke sagt annet til oss i avhør enn at noen skjøt, sier sjefen for sikkerhetspolitiet i Sulaymaniya, Sarkawt Hassan Jalal, til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser overfor Adresseavisen at det kan bli aktuelt å foreta et dommer-avhør av 5-åringen.

Mener drapet var planlagt
Politiet i Sulaymaniya mener ektemannen fikk hjelp av andre under planleggingen av drapet.

Mandag ble ytterligere to menn fengslet etter drapet på trebarnsmoren Marita Strøm. De to mennene skal ha deltatt i planleggingen av drapet, men ikke i selve drapshandlingen, sier Jalal til TV 2 Nettavisen.

Den ene er en slektning av ektemannen, mens den andre er en venn som ekteparet hadde vært på besøk hos før drapet skjedde.

- Skytingen skjedde da paret var på vei hjem, sier Jalal.

Ukjent mann
Ektemannen hevder at en ukjent mann skjøt Marita Strøm mens familien satt i bilen. Politiet mener ektemannen lyver, og at han selv avfyrte skuddene.

- De to kulene var avfyrt fra førersiden og traff offeret på venstre side. Kom skuddene utenfra, måtte drapsmannen ha lent seg inn gjennom vinduet og skutt forbi føreren, sier Jalal.

Ingen av vinduene i bilen var knust etter skytingen, til tross for at klimaanlegget skal ha vært på i bilen. Ektemannen skal ha forklart at kona hadde bedt ham om å åpne et vindu.

- Hun liker å ha det kjølig i bilen. Så hvorfor skulle hun be ham åpne vinduet? spør Jajal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere