- Paradoksalt av Magazinet

Foto: Martin Huseby Jensen/iBergen.no

Kulturministeren synes det er snodig at det kristne «Magazinet» trykker provoserende Muhammed-tegninger, men sier regjeringen overhodet ikke vil gripe inn overfor bladet.

17.01.06 17:04

Lederen for det Islamske verdensforbundet, Abdellah Al-ttorki, fordømmer i en pressemelding denne uken det kristne tidsskriftet Magazinet, som trykket karikaturbilder av profeten Muhammed.

- Regjeringen kommer ikke til å gripe inn overfor Magazinet. Det er ytringsfrihet i Norge, også for denne typen tegninger, sier kulturminister Trond Giske til TV 2 Nettavisen.

- Paradoksalt
- Jeg synes likevel det er paradoksalt at det er nettopp det kristne Magazinet som trykker dette. Magazinet representerer selv religiøse miljøer som krever respekt. Det er ikke så mange år siden de samme miljøene i sin tid forsøkte å få Monty Pythons «Life of Brian» forbudt i Norge, fordi de mente den var blasfemisk.

Tegningene har tidligere stått på trykk i danske Jyllands-Posten, og vakt irritasjon og fordømmelse blant muslimer verden over.

- Jeg mener at man ikke i utide skal bidra til provokasjon og konflikt. På området religion bør man behandle hverandre med størst mulig respekt og omtanke. Ytringsfriheten er viktig, men det er lov å bruket hodet og unngå unødvendige provokasjoner, sier Giske.

- Provokasjon
- Magazinets sak bærer kanskje preg av å være en provokasjon for provokasjonens skyld, sier Giske til TV 2 Nettavisen.

Kulturministeren legger likevel sterk vekt på at ytringsfriheten kommer i første rekke.

- Man skal ha høy toleranse for ulike ytringer, også for dem som driver religionskritikk. Jeg står for stor grad av frihet når det gjelder ulike ytringer, sier Giske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.