- Pastoren er ikke dømt av Gud

Pinsemenigheten i Knutby vil ikke tro at pastor Helge Fossmo er skyldig i drap på sin kone. Søndag bestemte menigheten at Fossmo fremdeles er deres leder.

02.02.04 07:16

- Han er fortsatt vår pastor og vår forstander. Han er ikke dømt av loven eller av Gud. Han er muligens dømt av media, sier pastor Kim Wincent i pinsemenigheten i Knutby til Upsala Nya Tidning (UNT).

Wincent er med i ledergruppa på 12 personer som også Fossmo er en del av. Søndag ettermiddag møttes et 50-talls forsamlingsmedlemmer på Knutby bygdegård for å bestemme om de fortsatt hadde tillit til ledelsen. Svaret ble et unisont ”ja”

- En pastor er uskyldig pågrepet, og det finnes ingen som skal diktere hva vi skal gjøre, sa Wincent.

Ifølge Aftonbladet ønsker pinsemenigheten sentralt at menigheten i Knutby finner en ny ledelse. Dette skal også ha blitt diskutert med ledelsen i Knutby, men det vil de altså ikke akseptere.

- Vi kommer ikke til å akseptere at noen andre kommer inn og predikerer. Det finnes det ingen grunn til, sier Wincent.

Fossmo er siktet for medvirkning til drap på sin kone Alexandra Fossmo, og for medvirkning til mordforsøk på sin venn og nabo Daniel Linde (30). Også kona til Linde, Anette Linde (26), samt Sara Svensson (26), er siktet i forbindelse med drapet. Fossmo har hatt et seksuelt forhold til begge kvinnene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.