RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Paven blir en uke på sykehus

Sist oppdatert:
Pave Johannes Paul II har hatt en rolig natt på sykehuset i Roma. Paven skal være på bedringens vei, men kommer sannsynligvis til å bli værende på sykehus en ukes tid.

Paven har reagert positivt på behandlingen han har fått etter at han tirsdag i all hast ble innlagt ved et sykehus i Roma, melder nyhetsbyrået AP. En talsmann for Vatikanet sa torsdag morgen til Reuters at 84-åringen likevel vil bli værende på sykehuset en ukes tid.

- Paven har hatt en rolig natt. Han har slappet av hele natten, og de siste prøvene som er tatt, er tilfredsstillende, sier Vatikanets talsmann Joaquin Navarro-Valls til det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Vatikanet understreker ifølge AP nok en gang at det ikke er grunnlag for alvorlig bekymring for Pavens helsetilstand, men sier Johannes Paul er innlagt «for sikkerhets skyld». Legene følger særlig med å eventuelle komplikasjoner som kan svekke den allerede skrøpelige 84-åringen, som allerede er svekket av Parkinsons sykdom.

- Han kommer tilbake. Vi er optimister. Legene er optimister, uttalte Italias helseminister Girolamo Sirchia onsdag, etter at han hadde besøkt Gemelli-klinikken. Også statsminister Silvio Berlusconi er optimist, og sier han regner med at paven er frisk i løpet av to-tre dager.

Det er ventet at det blir sendt ut en offisiell legebulletine fra sykehuset rundt middagstider torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere