RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Paven holder på å dø

Foto: Anja Niedringhaus (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Paven vil snart gå inn i de siste dagene og månedene av sitt liv, sa den østerrikske kardinalen Christoph Schönborn i et radiointervju torsdag.

83 år gamle pave Johannes Paul II, som lider av Parkinsons sykdom og ikke lenger kan gå uten hjelp, har virket svakere enn vanlig i det siste, og har til tider hatt vanskelig for å snakke. Ifølge en østerriksk kardinal har han ikke lenge igjen, melder Reuters.

- Hele verden opplever en pave som er syk, handikappet og døende - jeg vet ikke hvor nær døden han faktisk er - som nærmer seg de siste dagene og månedene av sitt liv, sa kardinal Christoph Schönborn i et intervju med østerriksk radio.

Ettefølgeren?
Schönborn, som er overhode for de østerrikske katolikkene og erkebiskop av Wien, blir regnet som en mulig etterfølger etter paven.

Talsmannen hans sa kort tid etter intervjuet at det var meningen kommentaren skulle tolkes filosofisk, ikke bokstavelig.

- Ikke overdriv
Tidligere på torsdag hadde erkebiskop Stanislaw Dziwisz, som i en årrekke har vært pavens personlige sekretær, prøvd å dempe oppstusset som oppsto rundt pavens helse etter at både en tysk og en fransk kardinal skal ha sagt i ulike intervjuer at paven er i svært dårlig form.

Dziwisz oppfordret journalister til ikke å overdramatisere hvor skrøpelig paven er. Han sa at mye som har blitt skrevet de siste årene har vært feil, og la med et smil til:

- Noen journalister som tidligere har snakket og skrevet mye om pavens helse, er allerede i himmelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere