RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Pavens tale kan være opptak

Sist oppdatert:
Spekulasjonene går høyt etter at pave Johannes Paul II søndag viste seg offentlig for første gang siden han ble syk. Var talen et opptak?

Pave Johannes Paul II ga sin ukentlige velsignelse fra et vindu på sykehuset Agostino Gemelli i Roma søndag. Etter talen blir det hevdet at pavens tale kan være et opptak, ifølge Sky News.

Italienske medier melder at velsignelsen som paven leste opp trolig er tatt opp på forhånd.

Den ti minutter lange opptredenen blåser dermed nytt liv i debatten om hvorvidt den 84 år gamle paven er i stand til å fortsatt lede den katolske kirken.

Paven uttrykte takknemlighet for alle støtte han har mottatt den siste uken, og lovet å fortsette sitt kall til tross for sine helseproblemer. Vatikanet har også forsøkt å dempe bekymringene omkring pavens helsetilstand.

Den første delen av talen ble holdt av erkebiskop Leonardi Sandri, men paven fortsatte med å si at han «tjente kirken og hele menneskeheten».

Foran Peterskirken kunne flere hundre pilegrimmer følge pavens velsignelse direkte på storskjermer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere