*Nettavisen* Nyheter.

- Pedoanklager var oppspinn

Foto: Scanpix/AFP PHOTO DENIS CHARLET

Den pedofilitiltalte firebarnsmoren Myriam Delay innrømmer at hun løy da hun beskyldte 13 personer for å tilhøre samme pedofiliring som hun og ektemannen.

20.05.04 20:27

Delays fire barn ble misbrukt jevnlig over en periode på fire år. Det eldste barnet er i dag 14 år mens det yngste er sju.

Firebarnsmoren beskyldte 13 personer for å ha deltatt i overgrepene mot sine egne barn, men i retten tirsdag trakk hun anklagene og ba sine 13 medtiltalte om unnskyldning.

Delay innrømmet at bare hun selv, ektemannen og et annet ektepar deltok i mishandlingen og voldtektene mot barna.

Innrømmelsene har sjokkert hele Frankrike og rystet domstolsapparatet, melder Reuters.

- Jeg er syk
Overgrepene skjedde i familiens hjem i Outreau i Nord-Frankrike i perioden 1995-2000.

- Jeg er en syk person og en løgner, sa Delay (37) i retten.

Delay forklarte at hun diktet opp de falske anklagene for å støtte den forklaringen barna hadde gitt. Forsvarere sier barna kan ha løyet for å unngå å legge all skyld på egne foreldre.

Slipper ikke alle
Til tross for innrømmelsene vil sju av de tiltalte fortsatt bli holdt i varetekt.

En av dem har sittet bak lås og slå i tre år, andre i månedsvis. De fleste har mistet jobbene sine og har ikke fått lov til å treffe sine egne barn. En 14. tiltalt tok sitt eget liv i fengselet.

Blant dem som ble urettmessig anklaget, er det en prest, en baker, en taxisjåfør, en mekaniker og to naboer. Flere av dem kjente knapt Delay-familien.

Franske myndigheter er nå under press for å forklare hvordan dette kunne skje og hvordan påtalemyndighet og psykologer trodde på anklagene til tross for at de skal ha vært usammenhengende og ulogiske.

Saken fortsetter mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.