RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Persson god venn av Kim Jong-Il

Sist oppdatert:
Sveriges statsminister Göran Persson fremstilles som en varm tilhenger av den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-Il i en etiopisk avis.

I en svær annonse som er publisert i den etiopiske avisen The Daily Mirror i forbindelse med Kim Jong-Ils fødselsdag, tilskrives Persson usedvanlig positive uttalelser om den nordkoreanske diktatoren, skriver Svenska Dagbladet.

Ifølge annonsen skal Göran Persson ha rost Kim Jong-Il som en «feilfri leder», Han skal også ha omtal Kim som «den mest beundringsverdige lederen han hittil har møtt». Uttalelsene skal ifølge annonsen ha falt da Persson besøkte Nord-Korea som Eu-representant for fire år siden.

Den svenske statsministerens kontor tar historien med stor ro, og kommer ikke til å kreve noe dementi, eller sette i verk andre tiltak.

- Det er åpenbart at påstandene ikke stemmer. Jeg tror alle forstår at dette er en del av Kim Jong-Ils propaganda, sier pressesekretær Niklas Johansson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere