*Nettavisen* Nyheter.

- Phuket? Vad er det?

Den svenske utenriksministeren Laila Freivalds gjør sine landsmenn flaue ved å innrømme at hun ikke visste hva Phuket var for noe før 2. juledag.

13.02.05 11:13

Nå forklares det hvorfor svensk UD reagerte sent på nyheten om flodbølgekatastrofen - ministeren hadde aldri hørt om Phuket.

Det er til avisen Dagens Nyheter at Freivalds innrømmer at hun ikke visste om Phuket da hun fikk beskjeden om at flere tusen av hennes landsmenn var rammet av flodbølgekatastrofen.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. For min egen del handler det om at jeg ikke visste hva Phuket er. Jeg vet det nå, men ikke da, sier hun til avisen.

«Alle» vet om Phuket

I følge svenske reisearrangører reiser opp mot 150.000 svensker til Phuket i Thailand hvert år. Byen er blitt et av de mest populære reisemålene for svensker. Men det visste ikke deres utenriksminister:

- Jeg hadde absolutt ingen aning om det. Jeg forsto ikke hvorfor nettopp svensker var så hardt rammet, før jeg selv var på plass i Khao Lak og fikk se hotellanlegget som i hovedsak var bebodd av svensker, sier hun til Dagens Nyheter.

Satt sin sista potatis

Uttalelsene har fått svenskene til å vri seg av flauhet. En kommentator i avisen Aftonbladet krever ministerens avgang og skriver at Freivalds har «satt sin sista potatis». Avisen mener ministerens uvitenhet er sensasjonell, og håper at færrest mulig får det med seg.

- Det er så pinlig at jeg får lyst til å gjemme seg. Det er en stor risiko for at vår utenriksminister ikke vet noe som helst om andre ting enn WTOs tollsatser, skriver kommentatoren i Aftonbladet.

Artikkelen avsluttes med en «Fem på gata» hvor alle de spurte svarer at de visste om Phuket før katastrofedagen 26. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.