- Planla å drepe nordmann

Fem arrestert for drapskomplott etter at nordmann mente seg svindlet på ferieøya Gran Canaria.

19.01.08 07:50

Fem personer er arrestert på Kanariøyene, mistenkt for å ha planlagt å drepe en nordmann og kjæresten hans. Det melder den spanske avisen Noticias.net ifølge Aftenposten.

De arresterte er irske og britiske statsborgere. Alle fem vil ifølge den spanske avisen bli tiltalt for drapstrusler, pengeutpressing og svindel.

Ifølge spansk politi skulle fire av de arresterte utføre drapene på bestilling fra den femte involverte personen. For drapene skulle de få utbetalt 220.000 kroner.

Nordmannen skal ha saksøkt den hovedmistenkte etter å ha investert 1,6 millioner kroner i et prosjekt. Nordmannen ville gå til retten fordi han mente han var svindlet. Spansk politi vil ikke gå nærmere inn på hva slags investeringer saken dreier seg om.

Politiet slo til i en nøye planlagt aksjon på en bar i den populære feriebyen Puerto Rico på Gran Canaria. Fire av de arresterte skal da ha avtalt et møte med nordmannen og hans advokat. Politiet mener at de ville tvinge ham til å skrive under et papir som skulle hindre at saken ble brakt inn for en spansk domstol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.