RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Planla kjemisk angrep mot New York

Sist oppdatert:
Terrorister fra Irak planla å sprenge til sammen 19 koffertbomber fylt med kjemiske stoffer på New Yorks T-banenett, hevder FBI.

Ifølge «troverdige opplysninger» FBI og politiet i New York sitter på, planla terrorister å plassere 19 koffertbomber på T-banetog i New York.

Ifølge etterretningskilder skal farmasøyter fra Irak ha vært med i planleggingen, noe som kan bety at koffertene var ment å inneholde kjemisk våpen, melder ABC News.

Tre personer ble arrestert under et raid i Irak. Minst en av de tre skal ha vært farmasøyt. Under aksjonen skal en av de arresterte ha fortalt om planen.

Departementet for hjemlandssikkerhet sår tvil om opplysningene, men politiet i New York har likevel økt beredskapen på T-banen.

Torsdag det kjent at myndighetene i New York frykter en terroraksjon mot T-banen innen få dager. Det kom frem på en pressekonferanse som New Yorks borgermester Michael Bloomberg og politimester Ray Kelly holdt i byen sent på kvelden norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere