RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Planla terror på fotballkamp

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
En mann mistenkt for å være al-Qaida-medlem planla ifølge britisk politi terrorangrep mot en fotballkamp.

24 år gamle Sajid Badat var en av to menn som ble arrestert av britisk politi torsdag, mistenkt for å planlegge terrorangrep i Storbritannia. Hjemme hos ham fant politiet store mengder sprengstoff, som ifølge politiet ville kunne gjøre «betydelig skade».

Fotball eller kongelig terror
En politikilde sier til Sky News at Badat kan ha planlagt terrorangrep mot en fotballkamp, mot den britiske regjeringens etterretningssenter eller den kongelige familien.

Den mistenkte, som er britisk statsborger av pakistansk avstamning, blir fredag morgen avhørt av politiet. Ifølge Sky News tror politiet at Badat skulle utføre en selvmordsaksjon.

Den britiske antiterrorstyrken pågrep torsdag også en 39-åring i Blackburn, men det skal ikke være noen forbindelse mellom de to pågrepne.

Sju arrestert
Britisk og italiensk anti-terrorpoliti arresterte torsdag til sammen sju personer som mistenkes for terrorisme.

Fem av de sju personene som ble pågrepet torsdag ble arrestert i Italia, og Mahjub Abderrazak, en algerier som går under tilnavnet Sjeiken, er blant de pågrepne. Han går for å være et viktig medlem av al-Qaida.

De fem som ble brakt inn er mistenkt for å ha rekruttert selvmordsbombere til å utføre angrep i Irak, ifølge påtalemyndighetens kontor i Milano.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere