RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Planlegger ny flykapring

Sist oppdatert:
Britiske selskaper er blitt advart om at Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida planlegger en flykapring i Storbritannia. Flyet skal styrtes inn i en viktig bygning.

Amerikansk etterretning hevder å ha avdekket at terrornettverket al-Qaida planlegger en gjentakelse av WTC-angrepet i New York. Denne gangen mot et britisk mål, skriver The Sunday Telegraph ifølge NTB.

Flyselskaper varslet

British Airways og andre store flyselskaper er blitt varslet etter at FBI orienterte den britiske etterretningstjenesten om planene.

De mest sannsynlige målene for kaprerne skal være fly som tar av fra Heathrow og Gatwick i London.

I slutten av juli overleverte FBI og USAs departement for indre sikkerhet en advarsel til amerikanske og britiske flyselskaper. I advarselen sto det at terrorister arbeider i grupper på fem, og at de trolig vil forsøke å kapre et fly ved å bruke gjenstander i håndbagasjen til passasjerer, som for eksempel kameraer, til å skjule våpen.

- Ferske rapporter om al-Qaida fra etterretningskilder indikerer at terrorister kan komme til å forsøke å bygge om elektronisk utstyr til våpen for å overliste den skjerpede sikkerhetskontrollen, het det angivelig i rapporten.

Angrep kan komme i sommer

Etterretningen skal ha kommet over opplysningene i løpet av de siste månedene, under et raid mot et hus brukt av al-Qaida-medlemmer.

En talsmann for FBI opplyser at USA, Italia og Australia også ble identifisert som terrormål i materialet.

- Minst ett av disse angrepene kan komme til å bli utført innen slutten av sommeren, sier talsmannen til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere