RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- PLO-delegasjonen er blakk

Sist oppdatert:
PLO-delegasjonen i Oslo er nødt til å stenge kontoret på grunn av pengemangel.

- Vi har ikke lenger midlene til å opprettholde driften. Det har vært seks ansatte ved kontoret tidligere. Nå er vi fire, og ingen av oss har mottatt lønn de siste to månedene, sier delegasjonens leder Yasser al-Najar til TV 2 Nettavisen.

PLO organiserer alle palestinske politiske partier bortsett fra Hamas og Islamsk hellig krig. Al-Najar sier den vestlige boikotten mot den Hamas-dominerte palestinske regjeringen har skylden for de økonomiske problemene. Amerikanske trusler om sanksjoner har også gjort det vanskelig å få overført arabiske midler fra den palestinske nasjonalbanken.

- I det siste har ambassadøren personlig, jeg og min kone tatt opp nesten 25.000 dollar i kredittlån. Vi overtrakk kredittkortene våre og fikk dem sperret.

- Vi har ikke råd til å betale hverken leie, strøm, lønn eller telefonregninger, sier Yasser Al-Najar til TV 2 Nettavisen.

Al-Najar sier at han har levert en søknad til det norske utenriksdepartementet der han ber om hjelp.

- Norge har tidligere uttalt at landet vil gi 20 millioner dollar til den palestinske presidentens kontor, og vi ber nå landet hjelpe oss. Problemet er at mange ikke vet at PLO-kontoret representer PLO i Norge. Vi har ikke noe å gjøre med den palestinske selvstyremyndigheten.

PLO-kontoret ble åpnet etter en avtale mellom Norge og PLO. Det finnes 88 PLO-kontor i verden. Mange av organisasjonens utsendinger er nå i ferd med å flytte tilbake til de palestinske områdene eller andre arabiske land.

- Det er mye billigere der enn i Europa, sier Al-Najar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere