*Nettavisen* Nyheter.

- Politi drepte demonstranter

Tusener av mennesker protesterer mot det som oppfattes som et militærkupp i Togo. Lørdag fyrte politiet løs mot demonstrantene og drepte minst tre mennesker, ifølge opposisjonen.

12.02.05 15:35

Militæret i det vestafrikanske landet bestemte 5. februar at Faure Gnassingbe skal være Togos nye president, etter sin fars død. Beslutningen har utløst demonstrasjoner og voldsomme protester.

Da tusener av mennesker for andre dag møtte fram for å demonstrere mot beslutningen i hovedstaden Lome kom til det til kraftige konfrontasjoner.

Rundt 3000 demonstranter skal ha kastet steiner og skarpe gjenstander mot politiet.

- Tre drept
Ifølge opposisjonsledere ble tre mennesker drept og flere skadd da politiet skjøt med skarpt inn i en folkemengde, melder nyhetsbyrået Associated Press. Det var ikke mulig å kontrollere påstandene umiddelbart.

En delegasjon ledet av statsminister Kofi Sama i Togo ankom Niamey i Nigeria lørdag for å møte vestafrikanske statsledere. Statslederne er sendt av Den afrikanske unionen, som tidligere i uka erklærte at militæret i Togo hadde begått et statskupp.

Internasjonalt press
Det er lagt internasjonalt press på myndighetene i Togo for at de skal omgjøre lovendringene som banet vei for å innsette den tidligere presidentens sønn. Den tidligere presidenten, Gnassingbe Eyademas, undertrykkende regime har vanstyrt landet gjennom 38 år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.