RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politi var mafiamorder

Sist oppdatert:
To tidligere politifolk i New York står tiltalt som leiemordere for mafiagrupper i byen.

En av de to tidligere politietterforskerne holdt vakt mens en gangster skjøt og drepte en juveler, hevdet en av statsadvokatene under avslutningsprosedyren mandag.

Drapet skjedde i en garasje i bydelen Brooklyn i 1986, melder AP.

- Louis Eppolito var der og holdt vakt dagen drapet skjedde, sa statsadvokat Daniel Wenner I retten.

- Han var der fordi han var en politimann. Hvis det kom noen sa han ‘Slapp av, jeg er politi. Det er ikke noe som foregår her’.

Leiemord
Amerikanske myndigheter hevder Eppolito (57) og Stephen Caracappa (64) var innblandet i drapet på juveleren Israel Greenwald og sju andre mennesker mellom 1986 og 1990. De to jobbet for New York-politiet, men skal også ha mottatt bestikkelser fra mafialederen Anthony «Gaspipe» Casso i Luchese-familien. Påtalemyndigheten i New York hevder politifolkene begikk drap for opptil 65.000 dollar per offer.

Las Vegas
De to politifolkene trakk seg tilbake til Las Vegas tidlig på 90-tallet, men ble pågrepet i 2005 på grunnlag av nytt bevismateriale som hadde kommet fram.

Et nøkkelvitne for påtalemyndighetene er direktøren i parkeringsgarasjen der drapet på juveleren skjedde. Garasjedirektøren sier han holdt munn om drapet i 19 år fordi han var overbevist om at ingen ville tro på at politifolk samarbeidet med mafiaen, og fordi han fryktet Eppolito.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere