RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet fant selvmordsbrev

Foto: Scanpix
Glasgow-legene regnet med å dø.

Politiet i Storbritannia har funnet et selvmordsbrev i forbindelse med etterforskningen av det mislykkede terrorangrepet på flyplassen i Glasgow, melder CNN.

Brevet skal ha blitt funnet i forbindelse med de to legene Bilal Abdullah og Khalid Ahmed, som kjørte den brennende bilen inn i veggen på flyplassen lørdag. Det er ikke kjent hvor den ble funnet eller hvem som har skrevet den.

- Rekruttert i Midtøsten
Amerikanske myndigheter mener nå å ha bevis for at noen av de mistenkte for terrorangrepene i Storbritannia ble rekruttert av al-Qaida i Midtøsten før de kom til Europa. Dette har vært viktig for britisk etterretning å finne ut, ettersom radikalisering innenfor landets egne grenser ses på som vanskeligere å få bukt med.

En viktig strategi for al-Qaida har vært nettopp å knytte seg til mennesker som enkelt og uten å vekke mistanke kan reise til USA og Europa, ifølge CNN.

-Sjekker leger
Onsdag uttalte britenes nye statsminister Gordon Brown at regjeringen vil begynne å sjekke bakgrunnen til høyt utdannede innvandrere, som leger, svært nøye etter helgens hendelser.

Tidligere onsdag uttalte britiske terroreksperter at angrepene ikke var profesjonelt utført, og at det dermed ikke er typisk for al-Qaida. Bare legen Khalid Ahmed, opprinnelig fra Libanon, kom til skade i angrepene. Tilstanden hans er fortsatt kritisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere