*Nettavisen* Nyheter.

- Politiet har drept syv personer

Minst syv mennesker har blitt drept av politiet i Kenya i løpet av de to siste dagene.

Det hevder lederen for opposisjonspartiet Den oransje demokratibevegelsen (ODM). ODM har oppfordret tilhengere i 70 byer til å demonstrere i tre dager mot den sittende presidenten Mwai Kibaki.

Bakgrunnen er at opposisjonen mener at regjeringen drev med valgfusk under presidentvalget forrige måned. Politiet karakteriserer demonstrasjonene som ulovlig og har de to siste dagene møtt demonstrantene med ild og tåregass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Skutt og drept
Torsdag ble minst to personer skutt under demonstrasjonene i Kibera-slummen i Nairobi, melder BBC. Onsdag ble minst fire mennesker drept i byen Kisumu under demonstrasjonens første dag.

Opposisjonsleder Raila Odinga krever nå at det internasjonale samfunnet skal innføre sanksjoner mot den sittende regjeringen.

- Sanksjoner er en måte til å legge press på Kibaki, slik at han forstår at det internasjonale samfunnet ikke vil ignorere situasjonen før han godtar en fredelig løsning på krisen, sier Odinga.

EU skal etter planen bistå med 400 millioner euro i økonomisk støtte til den kenyanske regjeringen de neste fem årene. EU har ennå ikke bestemt seg om de skal fryse pengestrømmen til Kibaki.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

250.000 på flukt
Samtidig forsøker FN å samle inn penger til de rammede i Kenya. Mer enn 600 mennesker har blitt drept og en kvart million er drevet på flukt etter at opptøyene startet forrige måned.

Odinga anklager presidenten for valgfusk og krever nyvalg eller en ny opptelling av stemmene fra presidentvalget, men president Kibaki avviser anklagene og står fast ved resultatet.

Internasjonale valgobservatører har derimot sagt at presidentvalget i Kenya ikke møtte de internasjonale kriteriene for demokratiske valg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag