RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politiet har feil mann

Sist oppdatert:
Venner av den drapsmistenkte 35-åringen synes ikke overvåkingsbildene fra NK ligner kameraten og mener politiet har tatt feil mann.

Det er først og fremst fysiske ulikheter som gjør at vennene mener politiet har pågrepet feil person, melder Expressen.se.

- Dette stemmer ikke. Vår venn er rakere og tynnere, sier en venn.

Dersom politiets beviser mot mannen ikke holder, kan han bli løstlatt fredag.

- Flaskekropp

Vennene oppfatter mannen på videoen som bredskuldret og veltrent. Dette stemmer ikke med deres venn.

- Vi pleier alltid å spøke med at hans kropp minner om en flaske. Dessuten er han mager, sier en venn.

- Aldri kinnskjegg

De er også enige i at de ikke har sett ham med kinnskjegg, noe mannen på bildet har. Videre mener de han aldri ville gått med en Nike-hettegenser.

- Nike-genser. Det er AIK det.

Den pågrepne ser også ut til å ha bære en tommelring, noe en mangeårig venn aldri har sett ham med, ifølge expressen.se

Kan bli løslatt

Torsdag utsatte statsadvokat Agneta Blidberg beslutningen om fengsling av den mistenkte til fredag. 35-åringen vil bli løslatt hvis bevisene er for svake.

- Det er fortsatt skjellig grunn til mistanke, sa statsadvokat Blidberg onsdag kveld.

Torsdag går spekulasjonene om 35-åringen vil bli løslatt, om det ikke finnes DNA-match mellom funn på åstedet og prøver av den fengslede.

I en pressemelding sier politiet torsdag formiddag at Blidberg først fredag vil beslutte om den mistenkte 35-åringen skal begjæres varetektsfengslet.

Maks tre døgn

Har hun ikke gjort det innen klokken 12 fredag, skal mannen løslates. Etter loven kan ikke politiet sperre folk inne mer enn tre døgn før mistanken begrunnes med rettslig kjennelse.

- Vi utnytter den tiden loven gir oss, sier pressetalsmann Lars Grönskog til TV 2 Nettavisen torsdag.

Årsaken til utsettelsen er trolig at DNA-konklusjonene lar vente på seg. I tillegg ønsker politiet å han tid til å konfrontere den pågrepne 35-åringen ved eventuell match.

Venter på svar

Torsdag ettermiddag ventes DNA-konklusjonene inn til etterforskningsledelsen. I ledelsen sitter også den erfarne statsadvokaten Agneta Blidberg fra påtalemyndigheten, som for tiden deler kontor med politiet.

Det er hun alene som må vurdere om bevisene politiet legger frem er gode nok til å gå til retten og begjære 35-åringen fengslet. Deretter skal retten ta stilling til eventuell begjæring.

Hva en eventuell DNA-match betyr er usikkert. 35-åringens arvestoff blir testet mot funn fra åstedet. Det kan være den mye omtalte capsen, men kriminalteknikerne har også mye annet materiale.

- ”Skjellig grunn” er tross alt en lav grav av mistanke. Ingen vet hva som kommer i fortsettelsen av etterforskningen. Det kan jo godt være en helt uskyldig person, sa 35-åringens forsvarer, Gunnar Falk til pressen onsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere