RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Politimann tvang jente (14) til å strippe

Foto: NDTV (Faksimile)
Sist oppdatert:
Voldtektsoffer måtte angivelig ta av seg klærne fordi politiet ikke trodde henne.

En 14 år gammel jente ble angivelig tvungent til å strippe av politiet da hun skulle anmelde en voldtekt på politistasjonen i Uttar Pradesh, India.

Jenta hevder hun ble bedt om å kle av seg klærne foran en mannlig politibetjent, og at hensikten skal ha vært å få jenta til å bevise at hun faktisk var utsatt for et seksuelt overgrep.

- Ba meg ta av klærne
«Han tok meg inn på et rom, lukket døren og ba meg ta av klærne,» skrev jenta i en formell klage til politistasjonen.

Hendelsen skal ha skjedd lørdag, da jenta sammen med sine foreldre skulle anmelde en voldtekt begått av en mann i landsbyen hennes, melder NDTV.

Men politiet skal angivelig ikke ha trodd på jenta, og nektet derfor å etterforske saken.

De siste dagene har imidlertid den mistenkte voldtektsmannen blitt pågrepet av politiet, og politimannen som tvang jenta til å strippe, skal være under etterforskning.

Svært utbredt
Det siste året har verden blitt rystet av grusomme voldtektshistorier fra India, inkludert hendelsen fra desember i fjor der en ung, kvinnelig student ble gjengvoldtatt og drept på en buss i New Delhi. Saken belyste for resten av omverden hvor utbredt voldtekt er i India.

Ifølge Indias nasjonale byrå for kriminalstatistikk, så blir det voldtatt én kvinne hvert 20. minutt i landet, melder det russiske nyhetsbyrået RT.

Antallet på barn som har blitt voldtatt, har økt med 336 prosent de siste ti årene.

Forskning viser at det er mer sannsynlig at kvinner i India vil anmelde seksuelle forbrytelser om det er en kvinnelig politibetjent på vakt.

Ifølge Times of India er andelen kvinnelige politibetjenter mindre i India enn andre asiatiske land. Syv prosent av politibetjentene i New Delhi er kvinner, ifølge avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere