*Nettavisen* Nyheter.

- Politimenn drepte hjemløs mann

Foto: HOPD (Ap)

Banket den schizofrene, hjemløse mannen til døde på åpen gate.

09.05.12 12:31

To politimenn i Orange County i Los Angeles er tiltalt for å ha drept en schizofren, hjemløs mann, Kelly Thomas (37), i juli i fjor.

En rettshøring startet denne uken, og begge politimennene har nektet straffskyld.

«De dreper meg»
En 33 minutter lang overvåkingsvideo av hendelsen ble vist i retten tirsdag. Videoen viser at politimennene slår løs på 37-åringen med en batong, sparker ham og gir ham elektrisk støt, mens den hjemløse mannen roper ut: «De dreper meg».

Den ene politimannen, Manuel Ramos (38), er tiltalt for forsettlig drap og risikerer livstid i fengsel. Den andre politimannen, Jay Cicinelli (41), er tiltalt for uaktsomt drap og risikerer fire år i fengsel.

Dommeren skal denne uken ta stilling til om det er nok bevis for å føre saken i retten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Grov politivold
Aktoratet hevder Thomas, som døde fem dager etter hendelsen, mistet livet som en direkte følge av grov politivold. En av forsvarsadvokatene påstår imidlertid at Thomas døde som følge av mangelfull legebehandling.

De to politimennene rykket ut til en bussterminal etter å ha fått meldinger om at en hjemløs mann tittet inn i biler og forsøkte å åpne dem.

Overvåkingsvideoen starter med at politimennene snakker til ham med rolig stemme. Men situasjonen blir straks mer amper når Thomas ikke makter å forstå eller følge ordrene til politimennene.

Deretter tar én av politimennene på seg hansker, og sier følgende: «Kan du se knyttnevene mine? De gjør seg klare til å knuse deg».

Ropte på pappa
Thomas blir lagt ned i bakken og klubbet med en batong. Politimennene fortsetter å slå og sparke ham.

- Pappa, de dreper meg. Pappa, pappa, roper den hjemløse mannen.

Videoen skapte sterke reaksjoner i retten. Faren til offeret er en tidligere pensjonert politimann. Han sier det var svært hardt å høre på sønnens rop om hjelp.

- Det er veldig smertefullt når du ser hvordan de gjorde det, og vet hvor mye juling han fikk og at han forsøkte å overgi seg, sier faren Ron Thomas.

Kilder: ABC News, The Times.

Se overvåkingsvideoen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.