*Nettavisen* Nyheter.

- Presidenten er en hund

Pakistans president Pervez Musharraf Foto: Arif Ali (AFP/Scanpix)

Tusenvis av rasende pakistanske islamister viste fredag sin avsky for presidenten. «Musharraf er en hund» sto det på plakatene.

Tusenvis av rasende pakistanske islamister viste fredag sin avsky for president Pervez Musharraf og hans kamp mot al-Qaida ved grensen mot Afghanistan.

Folk stilte med plakater hvor det blant annet sto «Musharraf er en hund» og «Vi vil få ethvert pakistansk barn til å hate USA».

Islamistiske ledere gikk samtidig hardt ut mot regjeringen til stor jubel fra folkemassene.

- Skyld i alt
- Musharraf er ansvarlig for alle problemene landet har, sa lederen for en islamistisk allianse, Qazi Hussain Ahmed, da han talte til 4.000 mennesker i Rawalpindi i nærheten av Islamabad.

- Våre egne styrker dreper muslimer, noe som er galt. Vi ber om at hæren blir kalt tilbake og at Wana-operasjonen opphører umiddelbart, fortsatte han.

Dagen før offentliggjorde den arabiske satellittkanalen Al-Jazeera et lydbånd hvor det som trolig er al-Qaidas nestleder, Ayman al-Zawahri, ber det pakistanske folket å styrte regjeringen .

Mange drept
Offensiven nord i landet har til nå krevd livet til minst 62 pakistanske soldater, i tillegg til om lag 55 militante islamister, flere av dem utlendinger, ifølge hæren.

Kampene foregår i et ugjestmildt fjellområde, og i nærheten av byen Wana har tusenvis av soldater omringet to fort hvor de mener al-Qaida-medlemmer og væpnede stammefolk skjuler seg.

Fredag ble åtte soldater funnet drept etter at de ble meldt savnet tidligere i uken. De var alle skutt fra kloss hold, ifølge en pakistansk generalmajor.

Hæren opplyser at en militær kolonne ble utsatt for et bakholdsangrep i det urolige området 22. mars.

(NTB-AFP-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag