RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Presidenten må støtte vår kamp

(EPA/NABIL MOUNZER/Scanpix)
Sist oppdatert:
Hizbollah nekter å stemme for en president i Libanon som ikke støtter islamistgruppas kamp mot Israel.

Landet har vært uten president siden pro-syriske Emile Lahoud gikk av natt til lørdag. Parlamentet har ikke lykkes i å bli enig om en etterfølger. Hizbollah er et av de største opposisjonspartiene i nasjonalforsamlingen, og de varsler nå at Libanon kan bli uten president i lang tid.

- Vi ønsker oss en president som tror på nasjonal deltakelse og en rett til å forsvare landet og beskytte innbyggerne, sa nestleder i Hizbollah, Sjeik Naim Kassem, ifølge Reuters.

På terrorlista
Sjiamuslimske Hizbollah står på USAs terrorliste, men er en svært viktig maktfaktor i Libanon. De er støttet av Iran, mens regjeringen i Libanon er USA-vennlig.

USA har uttalt at Libanons president må være lojal overfor internasjonale forpliktelser, noe som i klartekst betyr en avvæpning av islamistgruppa.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sa sist måned at ingen hær i verden kan få gruppa til å legge ned våpnene.

Skylder på USA
Han har fått økt popularitet etter krigen mot Israel i fjor, men Hizbollahs krav er nå en viktig hindring for at Libanon får en ny president.

Nestleder Naim Kassem legger imidlertid skylda på USA.

- Amerikansk innblanding, og forsøk på å diktere betingelser for en ny president har ødelagt enigheten og gjort det umulig å holde valg i tide, sier Kassem søndag.

Libanons president blir valgt av landets nasjonalforsamling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere