RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Fire jenter med skjørt og fire gutter deltar på sexlekene om bord på skandalebåten. Her forsøker guttene å spise i seg en honningmelon sprayet med krem uten hender.
Fire jenter med skjørt og fire gutter deltar på sexlekene om bord på skandalebåten. Her forsøker guttene å spise i seg en honningmelon sprayet med krem uten hender. Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen

- Presset til oral-sex

Sist oppdatert:
AYIA NAPA/OSLO (TV 2 Nettavisen): Flere av de unge jentene som var med på sex-cruiset på Kypros, skal ha blitt presset til å utføre oral-sex.

Ungdommene TV 2 Nettavisen har snakket med, både på Kypros og her hjemme i Norge, hevder at unge jenter ble presset til å utføre oral-sex på den mye omtalte skandalebåten.

- To britiske jenter brøt sammen etterpå, og gråt resten av kvelden fordi de hadde kjærester hjemme. Det var tydelig gruppepress, forteller en 29 år gammel Oslo-mann som tidligere har deltatt på cruiset.

- Burde blitt advart
Presset får sexolog Gro Isaksen til å reagere. Hun mener ungdommene burde blitt advart om at slikt press foregår.

- Foreldrene bør i hvert fall snakke med ungdommene før de reiser av gårde, om at slike ting foregår, særlig nå etter at dette har kommet fram i media, sier Isaksen. Hun synes det derfor er flott at saken har kommet opp.

TV 2 Nettavisen var i helgen med på sex-cruiset. Nettavisen har i tillegg snakket med fem ungdommer fra Haugesund som var med skandalebåten i forrige uke.

Pusher opp stemning
Nettavisen har også fått tilgang til en video fra en av skandaleturene.

Filmen viser tydelig at mannskapet/festarrangørene legger opp til sex. De går rundt og pusher på for å få folk til å drikke mest mulig alkohol, og for å få dem til å kline med hverandre.

En mann går rundt i politiuniform med håndhjern - og fester to og to sammen. Det ser ut til å være helt tilfeldig hvem de «fanger», og for at ungdommene skal slippe løs må de kline med hverandre. Mannskapet dytter også meloner så langt inn mellom beina på jentene de klarer.

Sex og fyll i Syden

TV 2 Nettavisen vil i en serie artikler rette søkelyset mot party-kulturen i Syden.

I lys av avsløringene fra sex-cruiset på Kypros, vil vi vise den usensurerte virkeligheten når norske ungdommer slår seg løs på den populære middelhavsøya.

Fyll, dop og sex er stikkord når ungdommen fester i Ayia Napa.

På filmen er det groveste som skjer, ikke tatt med, blant annet der jenter har oral-sex med tilfeldige gutter. Mens dette skjer blir publikum filmet. Folk smiler forlegent og ser lettere sjokkerte ut.

Filmen slutter med at festen tar helt av. Jentene drar opp t-skjortene og viser fram pupper, drar ned skjørt og viser fram tangatruser - og danser svært intimt med hverandre.

Vanskelig å si nei
Ungdommene TV 2 Nettavisen har snakket med, forteller om orgie-konkurranser, oral-sex, blotting og rå stripping.

- Vi kan kanskje kalle det gruppepress, for de jentene som ble plukket ut, ble dratt fram av publikum, og det skal ganske mye mot til for å si nei da, sier Frode Seglend (19).

- Tror dere jentene var klar over hva de var med på?

- Nei, det tror vi ikke. Og da de fikk beskjed om at de skulle få ereksjon fortest mulig på en gutt, så begynte de å diskutere seg imellom. Det så ut som om de vurdere om de skulle gjøre det eller ikke, sier Kristoffer Sandvold (18).

- Ikke la dere presse
Sexolog Gro Isaksen mener at ungdommene på forhånd bør tenke gjennom hva de begir seg ut på.

- De bør tenke gjennom hva slags grenser de har, og det før de deltar på slike cruise. Man er veldig sårbar i en slik situasjon. Det blir på en måte en slags russefeiring, der alkoholen heller ikke pleier å gjøre ting lettere, sier hun til TV 2 Nettavisen.

- Ikke la dere presse, og hold dere innenfor egne grenser. Husk at sex skal være sikker, sunn og samtykkende, er hennes råd til norske ungdommer på sydentur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere