RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Prins Charles ikke homo likevel

Sist oppdatert:
Den tidligere slottstjeneren George Smith innrømmer å ha framsatt falske homorykter om britenes tronarving, prins Charles, fordi han var sint på en kollega.

George Smith, som i elleve år arbeidet som tjener ved Buckingham Palace, hevdet i november å ha sett prins Charles ha sex med en annen mannlig tjener ved slottet.

For den historien fikk han drøyt 750.000 kroner av avisa Mail on Sunday. Nå har journalister fra Sunday Telegraph lurt 44-åringen trill rundt og fått ham til å innrømme at det hele var oppspinn mot falske løfter om et tilsvarende beløp.

– Så ham ikke
– Jeg så ham ikke i noen kompromitterende stilling. Årsaken til at jeg sa dette, var fordi jeg var sint på NN, sier Smith til Sunday Telegraph.

NN er navnet på en annen slottstjener som den britiske søndagsavisa unnlater å gjengi av juridiske årsaker.

Overfor Sunday Telegraphs journalister sier Smith seg også villig til å sverge på at homoryktene han satte ut var falske, på samme måte som han tidligere har sverget på det motsatte. Han tilbyr seg også å beklage skriftlig overfor prins Charles.

Lokket i felle
Penger fra Sunday Telegraph må imidlertid George Smith se langt etter, ettersom avisen fra første stund bestemte seg for å lokke ham i en felle.

Buckingham Palace, som bestemt avviste homoryktene om prins Charles, legger ikke skjul på sin glede over at Smith nå innrømmer å ha løyet.

– Dette er svært interessant informasjon. Det bekrefter hva vi trodde den gang og reiser viktige spørsmål for mediene omkring sjekkhefte-journalistikk, sier Paddy Harverson, som er talsmann for prins Charles.

– Dypt beklagelig
Mail on Sunday holder derimot fast på sin versjon, og anklager Sunday Telegraph for å ha lurt den tidligere slottstjeneren trill rundt.

– George Smith fortalte sin historie til prinsesse Diana, og til politiet i en formell forklaring som dannet grunnlag for etterforskning. Vi finner det dypt beklagelig at Sunday Times har tilbudt denne sårbare mannen store pengesummer i et forsøk på å lure ham til å avgi falsk forklaring, heter det i en kunngjøring fra Mail on Sunday.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere