*Nettavisen* Nyheter.

- Prinsen fester hele tiden

Ifølge dansk presse fester prins Joachim seg gjennom tilværelsen, mens Alexandra holder fast i pliktene. Torsdag ble det klart at de to skiller seg.

16.09.04 13:26

Prins Joachim og prinsesse Alexandra skilles, i følge danske Radioavisen. Nyheter fra dansk TV 2 11.25.

- Mens Joachim fester seg gjennom tilværelsen, holder Alex fast i pliktene.

Slik har skribenten Anne-Mette Gregers i danske Ekstra Bladet tidligere karakterisert forholdet mellom prinsen og prinsessen.

Hennes kommentar, første gang publisert 22. august, ble torsdag gjengitt på avisens nettside etter at skilsmissen ble kjent.

- Mens Frederik og Mary etter forlovelse og bryllup lykkelig har oppført seg som siamesiske tvillinger, lever prinsesse Alexandra og prins Joachim etter knapt ni års ekteskap mer og mer hvert sitt liv, skriver Gregers i kommentaren.

I klare ordelag skriver hun at prinsen er mer opptatt av feste og ha det gøy, mens prinsessen har helt andre interesser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

- Syv ganger i løpet av dette årets foreløpig knapt åtte måneder har Schackenborg-paret offisielt reist uten hverandre. Reelt er tallet høyere. For ut over de syv hel- og halvoffisielle reiser alene ut i verden – hvorav Alexandra tegner seg for fire – har 35-årige Joachim utover sommeren også tatt seg et par private herresingle-turer. Først til fotball-EM i Portugal og så til OL i Athen, mens Alexandra har blitt hjemme og har passet sine plikter.... heter det i kronikken, og salven fortsetter:

- Han foretrekker å kaste glans over begivenheter med full musikk eller fart, mens hun ser ut til oppriktig å nyte møtet med mennesker med en hverdag i samfunnets mindre glamorøse lag, skriver EB-skribenten.

- Partyprins
Prinsessen blir fremstilt på en svært positiv måte, mens prins Joachim får sitt pass påskrevet. Det nevnes blant annet at han har «utviklet en uheldig evne til å snuble i etikette og etikk».

- Derfor er det ikke lenger en hemmelighet at Joachim er i ferd med å utvikle seg til partyprins, som ynder å slå seg løs på egen hånd blant høy musikk, promilleholdige væsker og nydelig kvinnelig selskap, skriver Anne-Mette Gregers

Diskuter skilsmissen her!

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.